DLG VET- EN SAMARBEJDSPARTNER DER KENDER LANDBRUGET
DLG VET- EN SAMARBEJDSPARTNER DER KENDER LANDBRUGET
DLG VET- EN SAMARBEJDSPARTNER DER KENDER LANDBRUGET
DLG VET- EN SAMARBEJDSPARTNER DER KENDER LANDBRUGET

01-12-2014

En kølig aftale - med succes

Svineproducent Nikolaj Iversen ligger langt under landsgennemsnittet for medicinforbrug i besætningen, men den medicin, der er brug for, er han meget tilfreds med at handle hos DLG Vet, der har styr på kølekæde og pris. Af Else Damsgaard

Nikolaj Iversen skiftede medicinleverandør lige efter nytår, og han har ikke fortrudt sit valg.
– Vi er i branchen nødt til at være meget prisbevidste, og jeg har ikke kunne finde et bedre koncept. DLG Vet står for et professionelt koncept til en fornuftig pris. Det betyder meget for mig, siger svineproducenten, der har været selvstændig i fire år.
– Desuden er vi afhængige af, at kølekæden er ubrudt, for halvdelen af vores indkøb er vacciner. Hvis de skulle have været udsat for en brudt kølekæde, kunne det blive katastrofalt for os, tilføjer Nikolaj Iversen.

God og moderne service
I hverdagen tæller det for svineproducenten, at tingene fungerer i praksis, og her peger han bl.a. på hurtighed og præcision.
– Har vi dyrlægebesøg den ene dag, modtager vi varerne den næste dag. Det er dejligt. Desuden er jeg glad for, at vi får en sms, når pakken er leveret hos os, for så kan vi sætte vacciner og medicin på køl med det samme. Vi ser jo sjældent, at bilen kommer ind på gårdspladsen, forklarer Nikolaj Iversen.

Flere samarbejder under samme hat
Udover veterinærprodukterne har alsingen flere andre samarbejder med DLG, og det giver god mening i hans metier.
– Jeg handler jo med DLG i forvejen, og det er let at få fat i min kontaktperson, som formidler kontakten til DLG Vet. Og så er det absolut også af betydning, at den aktuelle vet-aftale er skruet sådan sammen, at bonussen bliver modregnet, hver gang vi handler. Jeg har for år tilbage prøvet at blive fanget i, at jeg ikke fik udbetalt en årsbonus, fordi leverandøren havde et forskudt regnskabsår, og jeg stoppede på et andet tidspunkt. Det var dyre lærepenge, erkender Nikolaj Iversen, der er glad for det nye samarbejde.

Kort om gården

  • Nikolaj Iversen, 31 år, driver en svineproduktion tæt på Sønderborg på Als. Han købte ejendommen i 2009 af sin tidligere arbejdsgiver.
  • Der er 630 årssøer.
  • Han sælger ca. 14.000 30 kg grise og ca. 6.000 7 kg grise.
  • Sundhedsstatus er Mycoplasma, AP6 og AP12.
  • Der er tre medarbejdere.
  • Der er 80 ha til ejendommen. Hans far har 170 ha. De samarbejder om at passe jorden.

newsarticle.jpg